2021/11/30
۱۴۰۰ سه شنبه ۹ آذر
شله زرد را آسان و حرفه ای بپزید

شله زرد را آسان و حرفه ای بپزید

شله زرد یکی از دسرهای بسیار پرطرفدار ما ایرانی هاست که پختن آن نیز کار ساده ای است.

به گزارش هنرنوشت، شله زرد یکی از دسرهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار ما ایرانی هاست که پای ثابت سفره های ماه مبارک رمضان و ماه محرم است و بسیاری از خانواده ها برای برآورده شدن حاجاتشان، پختن و پخش کردن این دسر میان مردم را نذر می کنند.

 

پختن شله زرد کار بسیاری راحت و آسانی است و با کمی حوصله می توانید کاملا حرفه ای این دسر جذاب را پخته و آماده کنید.

 

مواد لازم برای تهیه شله زرد:

 

برنج: ۲ لیوان
شکر: ۳ لیوان
گلاب: ۱/۲ لیوان
کره: ۲۵ گرم
زعفران ساییده شده: ۱ قاشق چایخوری
خلال بادام: ۱/۲ لیوان
دارچین: به مقدار  لازم

 


طرز تهیه و دستور پخت شله زرد:

 

برنج را از شب قبل شسته و ۳ پیمانه آب و نصف پیمانه گلاب به آن اضافه کرده و اجازه دهید  تا صبح خیس بخورد.

 

۸ لیوان آب را داخل قابلمه ریخته و آن روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. سپس برنج همراه  با آب و گلاب را اضافه کرده و هم بزنید تا زمانی که بجوشد. کف روی آن برنج را بردارید و دائم آن را هم بزنید که ته نگیرد و اجازه دهید که برنج با شعله ملایم کاملا پخته شود.

 

بعد از آن که برنج کاملا پخت، شکر را اضافه کنید و همچنان هم بزنید. اگر ترجیح می دهید که شیرینی شله زرد شما زیاد نباشد، بهتر است مقدار شکر را بنا به ذائقه خود کمتر کنید.

 

در این مرحله زعفران ساییده شده را با کمی آب جوش دم کرده و سپس به مواد قابلمه اضافه کنید.

 

پس از حل شدن شکر، حالا نوبت خلال بادام است که آن را به شله زرد اضافه کنید و پس از آن کره را اضافه کنید.

 

حالا شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید شله زرد حدود 20 دقیقه کاملا بپزد.

 

اگر شله زرد شما سفت شده است مقداری آب جوش اضافه کنید و اگر شل است می توانید زمان پخت را کمی بیشتر کنید.

 

برای آن که شله زرد به اصطلاح آب نیندازد باید روی شعله ملایم باشد و زیر آن شعله پخش کن قرار دهید و مدت زمان بیشتری روی شعله گاز قرار بگیرد تا آب اضافی آن کم شود و غلیظ تر شود.

 

شله زرد شما حالا آماده است و می توانید سرو کنید و حدود 10 دقیقه بعد از آن که شله زرد را به ظرف مورد نظرتان منتقل کردید، روی آن را بسته به سلیقه و ذائقه خودتان با پودر پسته،  خلال بادام، پودر نارگیل و یا دارچین تزیین کنید.

 

انتهای پیام/

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.