2024/04/19
۱۴۰۳ جمعه ۳۱ فروردين
طرز تهیه سه نوع شیرینی خانگی مخصوص عید نوروز / شیرینی های نان برنجی نخودچی و نارگیلی

طرز تهیه سه نوع شیرینی خانگی مخصوص عید نوروز / شیرینی های نان برنجی نخودچی و نارگیلی

نزدیک عید نوروز است و زمان درست کردن شیرینی خانگی مخصوص شب عید و در این مطلب شما را با طرز تهیه چند نوع شیرینی خانگی پرطرفدار آشنا می کنیم.

به گزارش هنرنوشت، شیرینی یکی از خوراکی های مخصوص شب عید است که بسیاری از خانواده ها ترجیح می دهند به دلایل مختلف از جمله رعایت بهداشت، خودشان این خوردنی ها خوشمزه را در خانه درست کنند.

 

در این مطلب با طرز تهیه سه نوع شیرینی پرطرفدار مخصوص شب عید یعنی شیرینی نان برنجی، نخودی و نارگیلی را برای شما آموزش می دهیم.

 

شیرینی نان برنجی:

 

مواد لازم برای تهیه شیرینی نان برنجی:

 

آرد سفید: ۱۰۰ گرم
آرد برنج مرغوب: ۹۰۰ گرم
تخم مرغ: ۲ عدد
روغن صاف قنادی: ۵۰۰ گرم
پودر قند: ۳۵۰ گرم
هل: ۱ ق چ
گلاب: نصف استکان یا یک هشتم پیمانه

 

طرز تهیه شیرینی نان برنجی:

 

۱. در ابتدا پودر قند و روغن را با هم می‌زنیم تا کاملا سفید و پوک شوند.

۲. سپس تخم مرغ‌ها را اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم. مرحله‌ی بعد هل و گلاب را اضافه می‌کنیم.

۳. وقتی موادمان را مخلوط کردیم، در آخر آرد‌ها را اضافه می‌کنیم و با دست ورز می‌دهیم. برای اینکه متوجه شوید مقدار ورز دادن خمیر کافی‌ست یا خیر، یک تکه خمیر را گلوله کنید و کمی فشار دهید. اگر ترک نخورد به این معنا است که دیگر نیاز به ورز دادن ندارد، اما اگر ترک خورد یعنی باید بیشتر خمیر را ورز دهید.

۴. وقتی خمیر آماده شد آن را باید ۲۴ ساعت استراحت دهید.

۵. بعد از اینکه ۲۴ ساعت به خمیر استراحت دادیم، موقع پخت دوباره ورز می‌دهیم. بعد گلوله‌های کوچک درست می‌کنیم و با مُهر‌های مخصوص شیرینی، مُهر می‌زنیم و در سینی فر با کمی فاصله می‌چینیم.

۶. روی شیرینی‌ها را خرفه و یا هرچیز دلخواهی مانند زعفران، خلال پسته و ... می‌ریزیم و در فر ۱۷۰ درجه که از قبل هم گرم شده، به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه می‌پزیم. بعد از پخت به شیرینی‌ها دست نمی‌زنیم تا سرد شوند. اگر وقتی شیرینی‌ها داغ هستند آن‌هارا جدا کنید، شیرینی‌ها خُرد می‌شوند.

 

فوت‌وفن‌ها:

 

۱. دقت کنید شیرینی‌ها باید به‌اندازه‌ای پخته شوند، که پشت شیرینی‌ها تغییر رنگ ندهد. دمای فر‌ها متفاوتند، به‌همین دلیل همیشه قبل از اینکه سینی اصلی شیرینی‌ها را در فر بگذارید، یک یا دو عدد شیرینی را جداگانه در فر بپزید تا بدانید دمای فر شما به‌چه صورت است.

۲. برای روغن می‌توانید نصف مقدار روغن صاف قنادی بریزید و نصف روغن جامد آشپزخانه؛ که در این صورت باید روغن آشپزخانه را بن‌ماری کنیم (روی بخار کتری بگذارید تا آب شود) و بعد ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید تا صاف شود و بعد مصرف کنید.

۳. پودر قند و آرد برنج را باید حتما با الک حریری الک کنید.

۴. می‌توانید مقداری از مواد خمیر را جدا کنید و به آن زعفران بزنید تا شیرینی زعفرانی برنجی نیز داشته باشید.

 

شیرینی نخودچی

 

مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی:

 

آرد نخودچی: ۱ کیلو
آرد برنج: ۵۰ گرم
روغن: ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم
پودر قند: ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم
زرده تخم‌مرغ: ۱ عدد
هل: ۱ ق س

 

طرز تهیه شیرینی نخودچی:

 

۱. ابتدا روغن و پودر قند و هل را با همزن ۵ دقیقه می‌زنیم تا مخلوط شوند.

۲. سپس زرده تخم‌مرغ را اضافه کرده و هم می‌زنیم.

۳. در این مرحله آرد نخودچی و آرد برنج را اضافه می‌کنیم و ورز می‌دهیم.

۴. کف سینی فر را با نوک انگشت روغن جامد زده و کمی آرد برنج می‌پاشیم.

۵. خمیر را می‌توان همان لحظه پخت و یا تا دو روز در جای خنک بیرون از یخچال نگه داشت. خمیر را به شکل دلخواه قالب بزنید.

۶. برای تزئین شیرینی، مقدار کمی زعفران بسیار غلیظ دم کنید و با انتهای چوب‌کبریت روی شیرینی‌ها بزنید. می‌توانید از خلال و یا پودر پسته نیز استفاده کنید.

۷. در دمای ۱۸۰ درجه ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید.

۸. تا شیرینی‌ها خنک نشدند به آن‌ها دست نزنید، چون درصورت دست زدن پودر می‌شوند. شیرینی‌ها را به‌صورت دورانی بچرخانید تا از سینی جدا شوند.

 

شیرینی برنجی نارگیلی

 

مواد لازم شیرینی برنجی نارگیلی:

 

پودر نارگیل: ۲۰۰ گرم
آرد برنج: ۴۰۰ گرم
روغن جامد: ۲۰۰ گرم
پود قند: ۲۰۰ گرم تا ۲۵۰ گرم
اسانس نارگیل: ۴ قطره (قابل حذف)

 

طرز تهیه شیرینی برنجی نارگیلی:

 

۱. ابتدا پودر نارگیل و آرد برنج را در آسیاب می‌ریزیم تا نارگیل ریزتر شود و کنار می‌گذاریم.

۲. حالا روغن و پودر قند را با همزن بزنید تا کاملا سفید و پفکی شود.

۳. سپس آرد برنج و نارگیل را اضافه کرده و مخلوط را ۲ الی ۳ بار از چرخ گوشت رد کنید تا خمیر منسجم شود.

۴. وقتی خمیر آماده شد، از خمیر گلوله‌های ۸ گرمی برداشته، گرد کنید و با پودر پسته و یا پودر گردو و ... تزیین کنید.

۵. در سینی با فاصله کم در دمای ۱۸۰ به مدت ده دقیقه تا یک ربع بپزید.

۶. سینی‌های شیرینی را که از فر خارج کردید اجازه دهید شیرینی‌ها خنک شوند بعد جدا کنید.

 

منبع: برترین ها

انتهای پیام/

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.